luni, 31 decembrie 2007

Am net!

Si va urez LA MULTI ANI frumosi si inimosi!
Distractie frumoasa in noaptea asta, oriunde va veti afla, banuiesc ca departe de calculator.
Evident ca, de miine, ma intorc la dialup...

sâmbătă, 29 decembrie 2007

Despre sanatate si nu numai

Dupa politicieni, am alt of. Serviciile medicale locale.
Spitalul Judetean Vrancea arata acum mai bine. Nu mai fusesem de mult(slava Domnului) la urgente, asa ca am constatat ca la triaj e mai omeneste. Mai spatios, mai curat.
In spital aceeasi atmosfera ingrozitoare de te gandesti ca daca scapi de acolo, n-o sa te mai imbolnavesti in veci. Miros de spital. Un lift care nu merge si altul care cica e rezervat pentru personalul spitalului, cel putin asa scrie pe el. Deci daca vrei sa ajungi la pediatrie, urci cele 5 etaje cu copilul in brate.
Bun, te gandesti ca nu sunt suficienti bani pentru sanatate niciodata. Si poti scuza ca nu merge liftul, ca e mizerie la WC-uri (asa cel putin era ultima data, s-o mai fi schimbat intre timp), ca n-au bani de medicamente si ce-o mai fi nevoie. Dar cand doctorul te priveste de parca l-ai trezit din somn si dupa ce te asculta se apuca doar si scrie o reteta, pe care la insistentele tale ti-o explica apoi, te gandesti ca miliarde de dolari daca s-ar investi in sanatate, asta tot n-o sa se rezolve. Oare cat costa zambetul unui medic, vorba buna, explicatia bolii si a tratamentului? Pai nu mai bine il intrebam inainte, sa stiu si eu ce si cat platesc?

vineri, 28 decembrie 2007

Despre traseisti si nu numai

Eu am fost destul de toleranta in forul meu interior fata de traseistii politici. Ma gandeam ca la o adica sunt persoane cu idealuri pe care le vor atinse. Si cand partidul din care fac parte nu mai urmareste acelasi lucru ca si ei, il parasesc. Da, stiu, spiritul meu tolerant in exces.
Dar citeam in Ziarul de Vrancea ca o organizatie intreaga de la PNG a trecut la PNL. Dupa ce unii fusesera pe la PSD. Ma rog, treaba lor, sa fie sanatosi. Or exista explicatii pentru asta. Dar eu, cetateanul turmentat, vreau sa stiu...cu ideologia cum ramane, mon cher? Treci de la social democratie la crestin democratie (sau becalocratie, ce-o fi ea)si pe urma te descoperi liberal "de la patrusopt?"
Asa ca am o propunere care sa vina in sprijinul tuturor traseistilor prezenti si viitori. Partidele sa renunte la ideologie, ca e si asa complicat sa inveti ce vrea una, dar sa te apuci mereu de priceput la fiecare partid pe care-l onorezi cu prezenta?
Si sa poarte numele sefilor de partid, ca si asa in functie de asta voteaza multi cetateni (turmentati sau nu). Si o sa avem Partidul lui Gigi, Partidul lui Vadim, Partidul lui Tariceanu (sau, ma rog, a nasilor lui din umbra), Partidul lui Basescu (scuze, domnu Boc, dar dvs puteti fi tata vitreg pana revine de la Cotroceni) si partidul lui Geoana (daca sunt discutii, se poate face o troica in care sa incapa si Ion Iliescu). Mai simplu si pentru noi alegatorii, domle, nu numai pentru traseisti, obligati acum sa invete doar obiceiurile sefilor.

miercuri, 26 decembrie 2007

Efectele globalizarii sau plimbare prin Oraselul copiilor

Focsani. Piata Unirii si Oraselul copiilor. Atmosfera de sarbatoare. In care se simt efectele globalizarii...

accesul la produse straine



adoptarea de noi tehnologii...


...si practici


difuziunea culturala



si a capitalurilor


placerea de a consuma idei si produse straine



Dar regasim si "inovatia si inteligenta"...era sa zic specific romanesti, dar cred ca si astea sunt universale. Adica sper.

duminică, 23 decembrie 2007

Zis si facut, cu urari

Colegul nostru intru blogareala si tartorul acestui blog - l-am descris aici pe dl Nicu Panaitescu - a cistigat unicul mare premiu al concursului UPC.
Felicitari si la mai mare!
Din fericire pentru noi si din solidaritate cu el, premiul sau e si al nostru, asa ca sa ne traiasca si sa ne ambitioneze pentru alte proiecte inaltatoare!
Profit de ocazie sa va urez tuturor Sarbatori Fericite si Luminoase! Un An Nou cu inspiratie, cititori si revelatii virtuale.
La Multi Ani!

sâmbătă, 15 decembrie 2007

Anunt oficial pentru domeniu+hosting de la Haipa, episodul doi

A venit timpul sa declar deschisa „competitia” pentru un domeniu oferit de Haipa.ro pe luna ianuarie.

Eu sint cistigatoarea unui domeniu+hosting gratuit timp de un an (cu posibilitatea de prelungire a gratuitatii), cadou pe care il puteti admira chiar aici. Haipa se ocupa de mutarea calimarei-cu-cerneala in noua sa casa si o face admirabil (iar eu sint un client cam dificil).

Pentru a fi declarati eligibili trebuie sa va straduiti muuult, sa scrieti cit mai deees, sa fiti foaarte activi pe alte bloguri... V-ati cam speriat, nu?

Acum vorbind serios, oricine se poate inscrie pe aceasta lista, astept propuneri si autopropuneri in cunostinta de cauza. Cel mai important criteriu de eligibilitate este dorinta pura si simpla de a primi acest dar si de a-l folosi!

Imi doresc sa primesc cit mai multe comentarii care sa inceapa cu „Vreau”. O sa intru pe blogurile tuturor celor care se inscriu / sint inscrisi pe lista.

Multumesc, Irina, pentru gazduirea acestui anunt (care e clar ca, fara tine, n-ar fi existat si n-are sanse de supravietuire prea mari) si Haipa.

Va astept in calimara cu cerneala.

Ce moderam?

Cred ca aceasta masura de activarea a moderarii comentariilor ne incurca mai mult decit ne ajuta...
Cit timp vom pierde aprobindu-ne propriile comentarii?!
Pacat, as spune.

vineri, 14 decembrie 2007

Un studiu ...

Sint critici, selectivi, pragmatici si ahtiati dupa informatiile venite prin new media. Tinerii de elita, trendsetterii, reprezinta cam cinci procente din tineretul roman, dar activismul si interesele lor economice vor putea schimba actuala ordine politica, tragind dupa ei grosul celor pasivi care inghit cultura de mina a doua.
Continuarea in COTIDIANUL.

Cine l-a ucis pe Mos Craciun

Mos Craciun a murit. Epuizat de tonele de cadouri pe care trebuie sa le duca in lumea intreaga. Agasat de aglomeratia din traficul aerian din preajma sarbatorilor. Inhibat de masurile speciale de securitate pe care trebuie sa le infrunte din cauza spaimelor legate de teroristi . Nevrozat de telefoanele care sunau intruna sa-i ceara cate ceva. Ingropat sub tonele de scrisori de la fanii din toata lumea. Supraponderal din cauza stresului si a mancarii de la fast-food. Angoasat de cladirile tot mai numeroase si mai inalte pe care trebuia sa le strabata. Furios pe incalzirea globala si pe vorbele goale pe tema asta ale mai marilor lumii. Intristat si neputincios din cauza saraciei,mizeriei si conflictelor de tot felul. Si ingrijorat de viitorul umanitatii.

duminică, 9 decembrie 2007

Mai bine golan decat activist

Ion Iliescu a fost trimis in judecata acum ceva timp pentru mineriada din iunie 1990. De procurorul militar, generalul Dan Voinea. Se pare insa ca acesta a lucrat dosarul foarte prost intrucat continea o multime de vicii de procedura. Iar Ion Iliescu ar fi scapat foarte usor. Asa ca procurorul general,in care eu una am mare incredere (poate pentru ca e femeie...) a decis refacerea dosarului.
Aparitia stirii la TV a dus la o disputa la mine in familie,tatal meu, un simpatizant etern si neconditionat al lui Ion Iliescu injurand in barba pe toti cei care-l acuza pe acesta de mineriada. Ca tata il iubeste pe Ion Iliescu stiam si m-am obisnuit cu ideea. In decursul timpului toate incercarile mele de a-l convinge ca Iliescu nu e ceea ce el crede, au esuat. Dar m-a intristat ca uite, la atatia ani de la mineriada tocmai tatal meu repeta toate minciunile lansate atunci propagandistic prin TVR Libera (Sic!), "Adevarul" sau "Dimineata". Ca minerii au salvat de fapt atunci situatia, ca aia din Piata erau niste golani care facusera numai prostii, ca Iliescu n-a gresit cu nimic. Si ma doare cu atat mai mult cu cat eu am fost acolo, poate nu atat de mult cat mi-as fi dorit, dar am fost.
Si imi amintesc de bucuria enorma a libertatii de a putea striga "Jos Iliescu!" si "Jos comunismul!" intr-o Romanie hipnotizata in mare masura de limbajul de lemn al celui care se pusese la revolutie ..."cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista". De speranta ca vocea noastra o sa se faca auzita si romanii se vor trezi. De mandria de a fi acolo in Piata cu atatia oameni care purtau cu mandrie emblema de "golan" in semn de protest fata de dispretul cu care Ion Iliescu lansase aceasta jignire la adresa lor. Dar si de dezamagirea de dupa alegerile din 20 mai cand am vazut ca romanii nu se trezisera, totusi.
Dar mai ales imi amintesc de cosmarul declansat odata cu venirea minerilor cand parca erai in "1984" a lui Orwell. Cand istoria se rescria la televiziune. Cand una vedeai tu pe strada si alta puteai auzi la televizor sau citi in ziare (care au mai aparut, ca "Romania libera" a fost interzisa cateva zile de comandourile de mineri). Si n-am sa uit niciodata revolta care m-a cuprins cand mergand spre Universitate cu cativa colegi am fost opriti de un grup de mineri care ne-au cerut sa le aratam actele. Grupul ala paramilitar,format din 2 mineri cu bate, murdari de carbune si un individ "in civil" cu un cucui mare in frunte si o privire fioroasa, m-a enervat atat de tare, incat am gasit curajul sa ma impotrivesc. Si m-am ratoit la ei furioasa incat pana la urma ei s-au legitimat. Ma rog, vorba vine... Dar senzatia aia de neputinta, de tipat interior in fata nedreptatii, m-a urmarit multa vreme. Mai ales cand ii vedeam ranjetul lui Ion Iliescu, principalul vinovat de scindarea Romaniei in zilele alea in buni si rai, oameni de bine si golani, ei si ceilalti.
Azi am aceeasi senzatie. Tata nu crede nimic din ceea ce ii spun si constat ca propaganda a prins foarte puternic. Ion Iliescu e bine merci. Iar Cristian Paturca, autorul Imnului golanilor, cantat atunci in Piata Universitatii, e la spital, grav bolnav de TBC. Cei batuti, schiloditi, omorati de mineri in zilele alea ca si cei care si-au pierdut atunci speranta in democratizarea rapida a Romaniei, privesc in continuare neputinciosi.
Asa ca ma gandesc sa va intreb si pe voi, cei care cititi, voi ce aveti de zis despre toate astea? Si poate sa-mi spuna cineva ce s-a intamplat atunci in Focsani?
Si la sugestia lui Nicu mai lansez o intrebare...ce sanse mai au azi protestele de acest gen? Ne mai putem aduna impreuna sa cantam un imn al golanilor ?
Pana una alta, sa-l ascultam pe ala vechi.

joi, 6 decembrie 2007

Confirm ca sintem cititi

Cum n-am nici un Nicu de sarbatorit (La multi ani!), am dat un search pe google cu "blogoteca judeteana vrancea" (sa traiesti!). La un moment dat ajung si pe www.stirilocale.ro/vrancea. Pai sintem citati la greu aici, cu referinte. Eu una ma bucur, nu neaparat ca am dat peste un articol de-al meu, ci pentru ca sintem cititi si publicati si in alte locuri. La mai mare.
Sper sa ajunga mesajul si la cei mai putin entuziasti dintre noi (din diferite motive si pe termen scurt, sper:))

Vorbiti aici

Dau drumul la postul despre discutia privitoare la viitorul blogului nostru, deocamdata numit Blogoteca Judeteana Vrancea (nu ca mi se pare mie numele foarte tare:)). Dupa ce terminam cu Sfintii, poate ca discutam mai in detaliu AICI.
Propuneam,sa ne concentram si pe chestiuni de fond, 
adica despre ce vorbim si ce facem aici. 
E o prelungire / alternativa  a blogurilor noastre respective? 
Scriem cind avem ceva de spus sau programatic?
Arta pentru arta sau arta cu scop?
Si asa mai departe.
Am dat si eu click pe harta aia cu puncte rosii. Mai fratilor, chiar avem cititori!!
Multumim, va mai asteptam!

De Mos Nicolae

La multi ani colegilor nostri de blog Nicu Panaitescu si Nicolae Gabriel! Si tuturor celor care scriu pe acest blog, ca si cititorilor fideli sau intamplatori, le urez sa le aduca Mos Nicolae daruri multe si pretioase.

marți, 4 decembrie 2007

Sunt proprietareasa!

Citind despre ce afacere de succes e Vincon, mi-am amintit ca am si eu niste hartii de-alea de pe vremea cuponiadei. Care ce-or fi reprezentand? Ca am si eu o bucatica, doua de Vincon, deci sunt co-proprietara!
Bine am facut ca n-am vandut actiunile cum a facut mama la vremea aia de si-a luat un covor, sau tata care le-a dat putin mai tarziu si si-a luat tot asa, o chestie practica, ca ce sa faca el cu niste hartii, nu?
Problema e ca nu mai stiu unde le-am pus si de cand am citit articolul asta le caut precum cauta Lefter Popescu lozurile alea castigatoare in "Doua loturi".
Dar chiar daca nu le gasesc acum, nu-i bai. Ca timpul o sa treaca, valoarea lor o sa creasca iar peste ani si ani cand copiii mei or sa le gaseasca, ingalbenite de vreme, prin cine stie ce colt al casei ramas necercetat multa vreme, or sa-si dea seama ca sunt bogati! Nu? Asa ca nici nu le mai caut! Lasa-i pe ei sa se bucure de mostenire!

luni, 3 decembrie 2007

Focsaneni cu care ne mandrim

Sa stiti ca unii dintre focsaneni reusesc sa faca ceva, acolo unde se afla. Si m-as bucura ca ei sa devina modele in mai mare masura decat romanii care s-au imbogatit din manele, oi sau afaceri oneroase. Asa ca iata unul dintre cei care, desi foarte tineri, inseamna ceva pentru domeniul in care se pregatesc. Mihai Panaitescu. Premiat de Ziua Nationala la TVR. Bravo lui. Merita.

vineri, 30 noiembrie 2007

Sint capsunara – 3

Sint un om liber. Un om fericit pentru ca are permisul de conducere reinnoit. Si, bonus, un buletin de identitate provizoriu (o struto-camila intre cartea de identitate si buletinul ala vechi) pe trei luni.

Ce-am invatat eu de aici ? Pai ca in continuare se alearga zile in sir pentru a rezolva o problema. In continuare nu stie stinga ce face dreapta (in speta serviciul Pasapoarte si cel de Evidenta Populatiei). Ca-n tara asta nu existi fara buletin de identitate. Ca Politia nu accepta ca tu, roman, sa ai doua domicilii, unul in tara, altul in strainatate. Ai un domiciliu in afara granitelor, gata, s-au terminat cu drepturile tale de aici, inclusiv cel de vot (cica se poate si cu pasaportul, ma rog). Pai bine, mai institutie a Statului, eu daca n-am buletin, cum imi mai deschid cont aici sa-mi trimit euroii care-ti sint atit de necesari ? Ca avem pretentii de tara civilizata, cu sute de banci, doar sa n-o sa mai trimit banii ascunsi intr-o punga de cafea ??

Multumesc, totusi, Politiei romane.

joi, 29 noiembrie 2007

Sint capsunara – 2

Acum ca am prins puteri, inapoi la treaba. Inapoi la Politie ca sa depun actele pentru buletin. Coada, nervi. Nu depun nimic pentru ca imi lipsea chitanta-contravaloarea taxei platita la Primarie. De-acolo fug la medicul de familie care nu mai vine odata… Nu mai vine niciodata. Tratez cu asistenta care ma salveaza, imi obtine semnatura « cum ca n-am antecedente » de la alt medic, care practic nu ma cunoaste. Ii dau 20 de lei si alerg la clinica unde trebuie sa fac niste analize de 75 de lei. Adica un sir de stampile si semnaturi pe fisa medical obtinuta de la scoala de soferi etc. Inapoi la Politie. Las chitanta si actele, numai formularul completat nu era bun. Altul. Zic ca se termina. Nu. N-am poze. Ce poze ? Alte poze? Pai mi-ati facut ieri cu aparatul ala. Trebuie poze. Merg la fotograf. Fac poze. Ma intorc intr-un suflet, ma rog, cit mai ramasese din el. Desi nu sint sigura ca miine buletinul e gata de livrare, ma duc la CEC sa platesc taxa de 45 de lei pentru permisul de conducere. Este ora 17. Ajung si eu acasa. Ca si cum as fi iesit de la serviciu.

In mod normal, miine voi obtine buletinul provizoriu (tata sa traiasca, a fost de treaba si m-a luat in spatiul locativ) pe baza caruia imi voi putea reinnoi permisul de conducere.


Noroc ca certificatul de nastere nu expira. Ca nu stiu cum as fi demonstrat ca sint nascuta, totusi, in tara asta…

Sint capsunara

Adica sint una dintre milioanele de persoane care traiesc in afara tarii. Adica nu mai muncesc aici, nu mai platesc impozite, nici asigurare sociala. Din cauza astora ca mine scade somajul, cresc preturile la apartamente si dimensiunile la case. Pe astia ca mine ii asteapta Banca Nationala ca pe Mos Craciun sa mai creasca leu' si sa mai injecteze niste euroi in economia nationala.
Sa zicem ca am nevoie de ceva de la statul asta caruia nu-i platesc impozite, da'i pompez bani pe toate gaurile. Vin in tara pentru o perioada scurta, ca sint o capsunara care munceste si patronul nu-mi da liber mai mult de 5 zile sa zicem. Ce se intimpla: ca sa pot merge la munca, am nevoie de masina personala (mi-am cumparat-o singura, multumesc). Ca sa conduc masina imi trebuie carnet. Il am si p'asta, da' e expirat. Asa ca trebuie sa-l schimb neaparat.
Bun.
La Politie. Pai se poate. Faceti dumneavoastra o cerere, aduceti copii dupa diverse printre care si buletinul de identitate. Stop. Ca buletin n-am. Politia romana mi-a zis ca n-am voie la carte de identitate daca pe pasaport scrie "domiciliu in strainatate". Eu sint dispusa sa dau spaga. Din amintirile mele si experientele altora aici se poate (inca) da spaga (mai) peste tot. Insist, rog frumos, dau de inteles. Hai ca domnu' de la Politie ma intelege si-mi zice ca-mi face un buletin provizoriu intr-o zi in loc de 30 (treizeci de zile pentru o hirtie??). In plus, trebuie sa-mi fac fisa medicala, pentru ca permisul e expirat. "Sa fac fisa" inseamna sa merg la o scoala de soferi, sa cer un formular (de ce nu se gaseste si la Politie??), sa merg la medicul de familie ca sa-mi dea nu stiu ce istoric si apoi la o policlinica pentru analize. Ajung la medicul de familie pe care-l aveam acum tztztz ani (adica pina a dezerta din paradis). Imi zic ca e doar o formalitate (adica ii dau ceva si se rezolva). Pai nu (nu? de ce nu?), ca nu mai sint asigurata in aceasta tara (desi am asigurare medicala internationala in buzunar) si ca sa merg la medicul la care sint inscrisi parintii mei (care au plecat de la el de bun ce este), poate ma ajuta el. Nu pot sa ma abtin si printre dintii inclestati imi iese un "Din cauza unora ca tine mor oamenii in strada".
Acum imi trag sufletul intre doua maratoane. Am platit chitante in citeva locuri (nu era mai bine sa existe o casierie in Politie, ca sa nu pierdem, noi cetatenii europeni, atita timp?), am alergat cu banii in buzunar, ca sa-i dau sa-mi rezolv treaba si n-am cui sa-i dau. E semn bun ca nu mai merge cu datul spagii. Insa ma gindesc din ce in ce mai serios sa rup legaturile cu tara asta in care eu bag bani si-mi iese tot cu minus....

Despre politie, parchet si dragostea lor pentru adevar

In Ziarul de Vrancea de azi se vorbeste de moartea unui profesor batran care fusese batut in septembrie de un tanar de 25 de ani. In urma agresiunii profesorul a depus o plangere la Politia Focsani, dupa care a fost internat prin spitale cu rupturi de organe interne, unele operate. Dupa ce omul moare Marele Comandant al bravei Politii Focsanene spune presei ca "...in urma sesizarii facute de presa vom trimite o echipa pentru a discuta cu familia si a se vedea imprejurarile exacte in care acesta a decedat", iar mai la vale: "Nu se pune problema amanarii inmormintarii. In cazul in care vor aparea alte elemente, prin Parchet putem cere exhumarea".
Ce inteleg eu din toate astea? Ca in aproape trei luni Politia nu a facut nimic pentru rezolvarea plangerii penale si doar decesul victimei ii obliga cumva la investigarea cazului. Ca, daca te rupe unul cu bataia, ramai sau nu cu sechele dar nu mori imediat, politia si parchetul nu misca un deget. Si mai inteleg ca eventualele probe sunt mai proaspete si mai relevante la o exhumare tarzie decat imediat dupa deces (?!). Si ca o necropsie e mai simpla si mai ieftina daca se face mai tarziu si cu scoaterea mortului din pamant (?!) Si ca nu este important ca adevarul sa fie aflat acum, ci doar "daca vor aparea alte elemente" (?!)
Oricum, din vorbele majurului rezulta ca autorul agresiunii este cunoscut dar nu si ca s-ar fi pornit deja vreo urmarire penala impotriva lui, anterior decesului victimei.
Acuma... nu ca m-ar mira foarte tare nemiscarea organelor, stiu cum inregistreaza ei plangerile oamenilor ca simple sesizari pentru a nu se incarca cu munca peste puteri si cazuri nerezolvate, dar cred ca aceasta speta ar merita o investigatie mai profunda din partea ziaristilor care au acreditari si pot pune intrebari ceva mai deranjante autoritatilor care iau salarii din bani publici si din dolce far' niente.

marți, 27 noiembrie 2007

Uninominalu e mort?

Vreti sa stiti ce se mai aude cu votul uninominal? Cititi aici.
PS Oare cine o fi de vina daca nu se va realiza? Basescu? PSD? PD? Guvernul? Cetatenii?

luni, 26 noiembrie 2007

Snap shots

va rog frumos, dupa ce terminati de numarat voturile, ma invatati si pe mine sa-mi instalez chestia asta?? ca n-am logo:(
poate pe 30, la bere:)

joi, 22 noiembrie 2007

Fata in fata

Iata cele doua sisteme de vot uninominal analizate in "Cotidianul"

Cum se vede Focsaniul de la Focsani

Incep cu precizari pentru grupul de fani : NU sint la Focsani (la data postarii pe blog). Am fost saptamina trecuta si o sa revin saptamina viitoare. Daca intre timp s-a schimbat ceva, lucrul asta s-a intimplat in afara stiintei mele…

Am ajuns in urbe intr-o zi de luni dupa-amiaza, dupa radare multiple si masini cracanate pe doua benzi pe soseaua europeana. Comersantii de gogosari, varza, ceapa pe funie erau la locul lor, pe marginea soselelor de 50 de kilometri la ora.

In oras ne strecuram printre masini si ne parcam cu greu. N-au oamenii bani ? Pai nu, ca-i dau pe masini si pe combustibil… Observ cu mirare ca, desi pretul benzinei creste, masinile se inmultesc. Si n-as vrea sa-mi veniti cu replica aia inteligenta cum ca aveti masini pe motorina. In tara asta (ca sa nu credeti ca dau cu piatra in Focsani) se parcheaza alandala. Fara nici un respect fata de pieton (adica pe tot trotuarul sau de-a dreptul pe trecerea de pietoni) sau fata de masinile care trec pe strada respectiva (adica la 1 metru de bordura, in coada dubla, tripla, chiar strada blocata pur si simplu).

Ies la plimbare cu ciinele. E noapte. In cartier stilpii isi inchid ochii cu becurile arse. Pe-o strada, o haita de vreo 10 ciini isi flutura cozile amenintator. Imi iau javra de lant si intru in bloc. Mi-e frica de ciini.

A doua zi ne largim spatiul de observatie. Mergem la piata. Tarabe, masini cu verze revarsindu-se printre usile deschise, alte masini desalate incapatinindu-se sa se strecoare pe stradutele laterale. Piata bogata, preturi mici pentru cineva care cumpara vesnic salata verde cu un euro. Maninc o gogoasa ca alea de dincolo nu sint asa de bune si-apoi prea miroase a prajeala. Cumparam si bureti de vase: trei la zece mii sau la un leu, ca nu mai tin minte care era prezentarea. Eu oricum regresez, cu fiecare sejur in Franta, la leii vechi. Nici vinzatorii nu ma prea ajuta, ca imi cer sa platesc in lei noi niste sume exprimate in lei vechi.

In zona rezidentiala de la obor, strazi desfundate, case cu gardul in mijlocul drumului (ca n-a vrut proprietarul sa renunte la o palma de pamint pentru drumul comun, cum au facut ceilalti). In intersectia de la obor (nu mai stiu cum se numesc strazile alea, dar va dati seama despre ce vorbesc) nu exista semafor. Trece cine are nervii tari si motor turbo. Mai sint si alte intersectii care ar tipa dupa semafoare, da’ si-au pierdut vocea de cit au strigat sa fie asfaltate… Bine, o sa ziceti, in Bucuresti e si mai si. Asa e, da’ va consoleaza cu ceva ?

Piata Unirii e din ce in ce mai bombardata. O traversez repede, la fel si parcul, in diagonala. Arunc un ochi la sahisti-tablagii-remmisti. Ati bagat si voi de seama ca sint numai barbati acolo ?

Din motive de catel am fost si in parculetul de linga Cecul nou. La Cecul nou se lucreaza. Mai nou si la acoperis. Asta o afli daca te uiti dupa nori sau daca-ti cade o caramida in cap, ca nu exista nici un panou de tip « cade, baaa ! ».

Inca nu am fost la banci, institutii administrative. M-a ferit Dumnezeu. Am fost doar la magazinul de la colt unde vinzatoarea mi-a dat rest doua gume.

miercuri, 21 noiembrie 2007

Votul uninominal - un mesaj din partea cealalta

Stimabile, onorabile concetatean,

S-ar putea să te întrebi de ce Preşedintele nu a promulgat legea, aia de s-a grabit guvernul s-o accelereze in ceasul al 12-lea. Răspunsul la această întrebare il afli dand click pe linkul de mai jos.
S-ar putea să fii dintre cei care se întreabă de ce membrii Asociaţiei Pro Democraţia nu s-au asociat eforturilor preşedintelui de a promova sistemul pe care domnia sa îl promovează, din moment ce luptă pentru votul uninominal de atât timp. Răspunsul la aceată întrebare poate l-ai afla dacă i-ai intreba pe oamenii Pro Democratia.
Aflati mai multe despre:
De ce sistemul promovat de Băsescu este mai bun decât cel propus de APD.
Iata linkul (RealPlayer)
si

marți, 20 noiembrie 2007

Votul uninominal - un mesaj din partea Asociaţiei Pro Democraţia

Stimate concetăţean,

Pe data de 25 noiembrie, eşti chemat să te pronunţi, printr-un referendum convocat de Preşedintele României, asupra introducerii unui sistem de vot uninominal (majoritar cu două tururi de scrutin) pentru alegerile parlamentare. După cum probabil ştii, Guvernul şi-a asumat deja răspunderea pentru un proiect de lege referitor la un alt fel de sistem bazat pe votul uninominal, anume cel promovat de Asociaţia Pro Democraţia (APD), de mai bine de 10 ani. Cum Parlamentul nu a iniţiat nicio acţiune împotriva proiectului, acesta se consideră adoptat, în acest moment mai existând doar un singur pas până la a deveni lege - promulgarea lui de către Preşedintele României.

S-ar putea să te întrebi de ce Preşedintele nu a promulgat legea, renunţând la referendum, astfel încât să fim cu toţii siguri că la viitoarele alegeri vom alege oameni, nu liste. Răspunsul la această întrebare ţi-l poate oferi doar dnul Preşedinte. S-ar putea să fii dintre cei care se întreabă de ce noi, membrii Asociaţiei Pro Democraţia, nu ne-am asociat eforturilor Preşedintelui de a promova sistemul pe care domnia sa îl promovează, din moment ce ne luptăm pentru votul uninominal de atât timp. Răspunsul la aceată întrebare îl afli dacă ai răbdarea să citeşti cele de mai jos. Până acum, ai avut ocazia să afli părerile şi argumentele "celeilalte părţi". Acum ai posibilitatea să le afli pe ale noastre.

Afla mai multe despre:
Care sunt asemănările dintre ce propune Preşedintele Băsescu şi ce promovează APD?
În ce constă sistemul promovat de APD?
Ce este cu lista de rezervă din sistemul propus de APD?
Ce caracteristici are sistemul propus de Preşedintele Băsescu?
De ce sistemul promovat de APD este mai bun decât cel propus de Preşedintele Băsescu?

luni, 19 noiembrie 2007

Pentru coruptii nostri

Un mesaj de incurajare pentru toti cei care se stiu cu musca pe caciula, cu caltabosu'n frigider si palinca'n beci, cu masina spaguita'n garaj! Pentru toti astia: RUSINE, bah, fi-v-ar neamu' de ras!

duminică, 18 noiembrie 2007

Romania cu alta viteza

Am fost azi intr-o alta Romanie. In Romania rurala. Intr-o incercare de constientizare a ceea ce sunt alegerile europene. Pliante, afise, discutii cu femei in varsta iesite de la biserica, barbati care se incalzeau la crasma cu un paharel, oameni veniti la targ si care mi-au creionat o imagine a unei Romanii cu alta viteza . In lumea asta in care informatia inca patrunde greu si deformata, ideea de unitate europeana e extrem de abstracta. Oamenii astia nu si-au depasit inca vecinatatea. Apa care le intra in case, grija fata de animalele din batatura si de recolta sunt mult mai importante decat temele europene, pe care nu le pot conceptualiza.
Mi-am pus la final multe intrebari despre eficienta campaniilor de tot felul, despre cat de utile pot fi niste pliante care costa mai mult decat painea pe care ei isi permit sa o cumpere,despre rosturile implicarii in generarea de schimbari.
Dar stau si ma intreb cum e mai bine. Sa nu facem nimic, gandindu-ne ca schimbarile nu sunt vizibile atata timp cat o sa traim noi, sau sa incercam sa facem ceva, in speranta ca atunci cand or sa se vada, ele or sa ni se datoreze si noua putin?

Mi-am amintit o melodie de-a lui Baniciu despre viata la tara. Asa o fi?

duminică, 11 noiembrie 2007

Muzeul hotel

Am aflat de aici ca in scurt timp, daca nu aveti unde sa dormiti intr-o noapte, puteti sa va cazati la Muzeului satului din Crangul Petresti.
OK, exista castele medievale transformate in hoteluri de lux, de ce nu s-ar putea face acelasi lucru si cu casele taranesti? Pentru ca in castelele alea nu sunt reproduse si conditiile de trai medievale.
Eu una nu stiu daca as vrea sa dau bani ca sa ma duc la buda in curte. Si pe urma daca as vrea sa vad cum traiau taranii in sec XIX sau la inceputul sec XX, nu ar fi suficient sa ma duc in multe sate din Vrancea? Sau poate ca se gandesc ca acum, de cand cu intrarea in UE si cu obligatia reducerii populatiei ocupate cu agricultura, viata la tara va deveni o amintire? Si vom merge cu nostalgie la muzeul hotel sa ne ducem la buda din curte, ca pe vremuri.

De ce blogguiti?

De ce blogguiti? Care va sunt motivele si asteptarile? Eu, de exemplu, intretin Blog de Vrancea pentru ca nu cred chiar tot ce apare in presa noastra si vreau sa imi expun punctul de vedere, avand in vedere ca publicatiile nu imi permit asta. Inca un motiv: multi dintre "politicienii" milcoveni sunt niste naparci parlite, care nu au in cap decat foloase si interese si imi place la nebunie sa "ma rad" de ei, mai ales ca in ziare nu-s prea luati in bete. Nu m-am gandit niciodata, pana azi, la sugestia unui amic, ca s-ar putea sa ma trezesc cu ceva procese de pe treaba asta, dar asta e. Deci, principalul motiv e ca nu-mi place sa-i vad cum se fac ca muncesc, crezand ca nu-i vede nimeni - suntem multi care ii vedem si care incercam sa le-o dam peste bot. Astept si declaratiile voastre de interese. :)

vineri, 9 noiembrie 2007

Majoritar sau mixt?

Am citit un articol fain al lui Cristian Ghinea in Ziarul de Vrancea despre cele doua scrutinuri aflate in dezbatere de ceva vreme. Majoritar si mixt. Se prezinta avantajele si dezavantajele . Citind, eu tot la sistemul mixt ma opresc. De-aia zic ca n-o sa votez deloc la referendum.

joi, 8 noiembrie 2007

Barbati si femei

Pot fi barbatii demni de incredere? Ce ziceti? Nu va uitati urat la mine, era o intrebare doar. Si nici n-am pus-o eu. Era o tema pe care mi-au ridicat-o niste copii.Si pe care o sa o dezbat maine si am sa va dau rezultatele infruntarii. Dar gandindu-ma la ea, am cautat pe net niste citate despre barbati si despre femei care m-au amuzat teribil si vi le zic si voua.
"Dumnezeu a facut femeia frumoasa si bleaga. Frumoasa, ca barbatul sa o iubeasca si bleaga, ca ea sa-l poata iubi."
"Cand femeile sunt deprimate, mananca sau merg la cumparaturi. Barbatii invadeaza alte teritorii."
"Un barbat nu se supara sa fie invinovatit pentru greselile sale, nici sa fie pedepsit pentru ele si sufera rabdator. Dar devine nerabdator daca i se cere sa renunte la ele"
Faine, nu?

Cintec de lebada

Eu pe ce lume traiesc, ma?!
Uite asa m-apuca niste intrebari existentiale cind imi fac bagajele, inainte de a ma muta, pentru un sezon, dintr-o tara in alta.
Si mai am stari de-astea controversate cind citesc articole ca asta.
Noi strigam la baietei sa iasa din batatura noastra in timp ce altii isi fac batatura peste hotare si ne dau cu tifla. Adica azi dau cu parul, iar miine dau mina cu primul ministru si Cioro. Din infractori devin martiri.
Acuma, intre doua teancuri de haine, eu sint in dilema:
Sa renuntam la blogu' asta de popularizare a vrincenilor ca sint altii mai buni si mai tari?
Sau sa nu ne intereseze pentru ca nu ne atinge personal la posturi?

Administrative

Ne intereseaza gadgeturile care ne spun-arata ce cititori avem, de unde si de ce?
Ca, de exemplu, analytics.google sau clustrmaps?
Facem referendum?

miercuri, 7 noiembrie 2007

Vin acasa!

Ma scuzati, dar eu umblu prin blogurile si comentariile de pe blogurile voastre fara nici un pic de jena. Cred ca toti sintem un pic inclinati spre voyeurism, ca altfel nu ne-am lasa cotrobaiti si n-am cotrobai atita:)
Ei, umblind eu asa, dau peste un mesaj anonim (detaliu de retinut) prin cutia postala a Blogului de Vrancea. Se anunta aparitia unui nou blog care promite sa combata tare despre cele rele din urbea noatra multiubita.
Ce se-ntimpla acuma si de tin eu sa pierdeti timpul citind postul asta: anonimul care anunta aparitia acestui nou blog de opinie si care e de fapt o anonima (asa traduc eu "focsaneanca") nu admite comentariile anonime la el/ea pe blog!!
Nu stiu cum sa reactionez: sa rid cu lacrimi? sa zic, ca edward c, mare ti-e gradina, Doamne (de imbecili)??, sa-l/o invitam la noi pe blog?
Ziceti si voi!

Surd in lumea surzilor

Prin natura meseriei, intru in contact, in doua zile pe saptamana, cu elevii Scolii speciale "Elena Doamna" din Focsani. Cei mai multi au un handicap auditiv care ii obliga sa foloseasca un limbaj al semnelor pe care incep sa-l descifrez incet, incet, cu ajutorul lor. Si, astfel, imi dau seama ce inseamna sa nu auzi. Fiind in clasa numai cu elevi surzi, eu sunt, de fapt, cel surd, intr-o lume a semnelor. E greu sa nu-ti dai seama ce se vorbeste si despre cine se vorbeste, e greu sa nu te poti exprima decat prin scris, sa nu poti tipa si sa auzi vocile celor de alaturi. E greu sa nu poti comunica si sa nu te poti face inteles. E greu sa nu "auzi" semnele. E greu sa fii "surd" intre surzi. Si-mi dau seama ca e mult mai greu sa fii surd in lumea noastra, a celor care aud. Nu ii priviti ciudat pe cei care vorbesc prin semne si incercati sa va puneti in locul lor. Va veti da seama cat sunteti de norocosi ca va puteti folosi de vorbe.

Bonus la biblioteca?

Pentru ca tot ma gandeam sa ma duc la biblioteca, am dat click pe un articol din Ziarul de Vrancea care suna incitant pe subiectul cu pricina. Bonus la biblioteca. Ca sa te mai lasi de mess si navigat pe net. Pana aici ma incadram. Trebuia doar sa conving un prieten sau coleg. La cati am, reali si virtuali (da, la unii dintre voi m-am gandit, ati ghicit!) ziceam ca n-o sa fie prea greu.
M-am dezumflat insa repede cand am citit ca bonusul asta se referea doar la carti din programa scolara si din afara programei scolare. Programa fiind termenul cheie, am dedus ca am depasit varsta cand pot fi salvata de pe mess si net cu un bonus la biblioteca. Si ati pierdut si voi prilejul sa ma indatorati si sa va inscrieti cu mine ca sa ne salvam reciproc de netu asta acaparator. :)

marți, 6 noiembrie 2007

Am o problema

Dragi admini,
Cum pot eu sa sterg mesajele care mi se par injurioase, triviale, sub orice limita a bunului simt si, mai ales, care-mi insulta inteligenta?
S-a mai ridicat problema asta, a cenzorilor, dar a ramas acolo, in aer.

Orban si Elodia

Am citit una faina in "Ziarul de Vrancea" . Aflam astfel cat de interesati sunt romanii de politica, de campanii electorale si de inaugurari de tot felul. Un mosulet de 72 de ani prezent la o inaugurare de-a ministrului Orban l-a intrebat curios "Ce se mai aude cu Elodia?" :))
PS Pentru ca nici eu nu stiam cine e Elodia pana acum cateva zile cand mi-au spus niste pustani, va zic celor ce ati putea fi in aceeasi situatie ca e o tipa disparuta de-acasa. Cazul e intens mediatizat la o televiziune de mahala pe care nu vreau s-o numesc aici.

luni, 5 noiembrie 2007

Welcome

Am vazut un nou coleg.Politicoasa cum sunt ii urez bun venit. Cu ocazia asta am inceput sa mai cetesc un blog :)Cel putin.

Femeia conduce (deocamdata)

Constat (nu fara o urma de ranjet satisfacut) ca femeile au batut barbatii atat la scris pe blogu asta, cat si la comentarii. Aida, cred ca dupa cum merg treburile, tot noi doua o sa mergem si la bere :).

duminică, 4 noiembrie 2007

Deja vu

In ultima vreme aud peste tot discutii despre ceea ce s-a intamplat in Italia.Se dezbat cauze si urmari. Se cauta solutii. Se vorbeste ba de mandrie nationala, ba de rusinea ca esti roman. Tema pica numai bine in campania pentru alegerile pentru Parlamentul European, tocmai cand se parea ca referendumul pentru uninominal o sa striveasca dezbaterea despre temele europene. Iata ca a aparut o tema europeana. Cat de bineveniti suntem in Europa? Din pacate constat ca e nevoie doar de foarte putin ca toate prejudecatile si stereotipurile sa iasa iar la iveala si de si mai putin ca sa se transforme in extremisme de tot felul. La ce oare ne mai chinuim sa analizam tot felul de evenimente trecute, de aceeasi natura, daca oricum in contexte asemanatoare nu facem decat sa repetam istoria?

Marile sperante

Va spun si voua, abia ce-am aflat de la un blog prieten, desi nu focsanean:).
Se organizeaza un concurs pentru bloggeri, asa ca puneti-va tastaturile personale la treaba (calimara cu cerneala ramine la mine:)).
Mult succes si sa ne laudam cu premiul intii cu coronita aici la noi in blogoteca.

joi, 1 noiembrie 2007

Un nou membru al echipei?

Avem un nou tovaras de blog? Bine ai venit, Dorin! S-a dus pe apa sambetei echilibrul de gen, dar poate se mai schimba situatia! Haideti, doamne, domnisoare, curaj!

marți, 30 octombrie 2007

Cum se vede Focsaniul de la Paris

Nu a fost instalata nici o camera cu vedere la Focsani, nu a fost inchiriat nici un satelit care sa se plimbe deasupra morcovului. Dar tot pot fi trase citeva concluzii.
Dezamagiti?
Nicidecum, caci si fara telescop, orasul se vede bine: verde, ingrijit, cu un centru frumos - chiar daca piata e cam jumulita... Orasul nostru este plin de viata, nu e in nici un caz un oras-dormitor cum sint cu sutele prin Franta. E convivial, il are pe vino-ncoa', cel putin in lunile calde. Se construieste mult: semn de prosperitate. Sint tineri multi, fete frumoase. Mai frumoase ca la noi nu exista in Occidentul ai carui tineri prefera sa calatoreasca decit sa-si cumpere o masina tare. In Focsani exista, daca nu ma insel, un teatru, un cinema, o Sala Polivalenta si un Ateneu - toate functionale. Ceea ce nu se poate spune despre orasele de pe linga Paris. Sint multe masini noi si scumpe - deci sint si bani. Si in Franta sint bani, dar nu e asa o densitate de masini ultimul racnet. La noi vine taranul in piata in fiecare zi, in Franta daca ai o zi, doua de piata pe saptamina, restu' de la supermarche, ca nonstopuri nu exista. Noi mincam inca de la brazda, ei nu mai cunosc gustul de rosie de vreo 10 ani.
Si asa mai departe. N-am pretentia absurda sa sustin ca Focsaniul bate Parisul, dar nici ca ar fi mai prejos fata de orasele-satelit.
Orasul e, in ultima instanta, in miinile noastre. Chiar si cu gazeta noastra de internet, urmind clasicul model "asa da, asa nu" putem sa criticam, sa propunem, sa sustinem, sa ne afirmam ca societate civila, atit inainte cit si dupa vot.
Si poate ca o sa reusim sa depasim etapa asta si sa mergem mai departe.

Teme europene,obiceiuri romanesti

Cu prilejul festivalului mult discutat, laudat sau criticat dupa caz,au poposit pe la noi prin targ personalitati politice din diferite parti ale spectrului. De la stanga l-am avut prezent pe domnul Geoana, iar de la dreapta pe trei candidati la alegerile europene de la PNL, Daniel Daianu, Stejarel Olaru si Mogor Csibi.
Prilejul a fost oferit de inceputul campaniei pentru europene. La PNL s-a discutat ceva despre asta, cam ce e cu vinurile, traditiile si integrarea lor in Europa. La PSD prezenta lui Mircea Geoana a fost suficienta pentru a proba tinuta europeana a partidului. Si unii si altii au poposit in aglomerarea umana din Piata Unirii unde s-au dat oameni obisnuiti, care mananca, beau si se veselesc ca toti muritorii.
Nu stiu cat i-a convins pe altii reprezentatia pe care au oferit-o, dar pe mine m-ar fi interesat mai mult o dezbatere a unor teme pe care chiar le au de sustinut ei acolo la Parlamentul European. Sa speram ca o sa vina si asta si o sa ne lamurim si noi cum sa votam in functie de ce idei au si nu de cum le sta mancand mici si pastrama imbracati la patru ace.

luni, 29 octombrie 2007

Romanisme

Am fost si eu la festival, cum am povestit pe blogu meu. Toate parerile pe care le-am auzit sau citit in ultima vreme contin inevitabil termenul "tiganie" si imi fac mea culpa,dar si eu l-am folosit intr-un context, asa, corecta politic cum ma stiti. Asta arata ca prejudecatile noastre sunt uneori coplesitoare. Au predominat la festivalul asta, ca de fiecare data, prostul gust, mizeria, zgomotul,impostura artistilor si libidinosenia prezentatorului. Dar de ce astea ar fi "tiganii" si nu "romanisme", nu stiu. Ne simtim mai bine daca nu ni le asumam, cred. Din pacate ar trebui, zic eu, sa ne obisnuim cu ideea ca pe unii dintre noi astea ne definesc, astia suntem, sau ca suntem si unii ca astia si poate cei majoritari.:)
Si eu m-am trezit aseara de la bubuiturile alea ingrozitoare care au marcat feeric sfarsitul festivalului si am avut aceleasi nemultumiri metafizice ca Nicu. Asa ca as adauga doar atat la cele spuse de el: de ce a trebuit sa tina feeria asta bubuitoare o juma de ora ? Imi vin in minte repede si niste raspunsuri. Grandomania organizatorilor, lipsa de respect fata de acei cetateni care nu erau in piata sau care nu tineau neparat sa se bucure ca a existat Bachus si poate motive mai pragmatice, de natura financiara. Cine sta sa contabilizeze exact cat se arunca in aer la jocurile astea de artificii si mai ales de unde vin si unde se duc banii? Poate sunt eu Toma carcotasul dar mereu mi s-a parut asta o buna metoda de a spala bani negri prin sponsorizari si a-i baga in campania electorala. Ceea ce evident ca e doar asa, un gand rautacios.

Per Bacco!

Se zice ca Oprisanu' si ai lui ne-au daruit marele festival al vinului cu scop electoral. Daca e asa, si n-am motive sa ma indoiesc, au cam gresit-o azi noapte, la inchidere, precum rromul la mal. Fix la miezul noptii au inceput bubuiturile artificiilor insotite de alarmele masinilor si a durat vreo douazeci de minute intregi. S-au trezit cainii, copiii si alegatorii de toate varstele. Si daca eu am injurat de toti sfintii si am pomenit pe rand pe primar, pe baron si pe pesedeu, ma intreb cati focsaneni au facut la fel si cati au avut fantezii cu sex oral legate de aceleasi personaje?! De ce la ora aia si nu pe la 8-9 cand si spectatorii ar fi fost mai multi? A fost revelionul si noi n-am stiut?

In alta ordine de idei, am trecut sambata pe la locul intamplarii si am realizat ca, oricat am stramba noi din nas, aceasta manifestare ne reprezinta. De la standurile de promovare a vinurilor, trecand pe la tarabe cu baloane, pietre norocoase, roti ale norocului si ciorapi de plastic, pana la standurile sarace cu arta populara, totul a fost improvizat si cu o pronuntata tenta tiganeasca.

Am vazut cativa mesteri autentici (pe bune)
pierduti printre pahare riguros occidentale,sporturi populare manuale,
salubritate reprosabila
si un zgomot infiorator.

sâmbătă, 27 octombrie 2007

Suntem capitala europeana, nu?

Facand parte dintr-un program national, ziua de 3 noiembrie se doreste a fi ziua in care CUP va strange toate deseurile electronice ale focsanenilor. In ziua asta vom da masura interesului nostru vis-a-vis de protejarea mediului inconjurator, stiut fiind ca aceste deseuri sunt printre cele mai toxice, sau masura dezinteresului si a vesnicei nepasari balcanice care ne apasa. Daca in tarile vest europene, epoca plasticului a trecut de ceva vreme (auzeam la un post de radio francez cum se chiunuie ei sa oblige magazinele sa vanda numai pungi de hartie pentru transporul cumparaturilor), la noi ea este in plin avant. Nu-i nimic rau in folosire plasticului, dar cand vezi, de jur, imprejur, numai deseuri de plastic, iti dai seama ca mai avem de evoluat. Asadar, nu treceti indiferenti de ziua de 3 noiembrie si scapati de aparatura electronic intr-un mod civilizat, ca niste locuitori ai un capitale europene ce ne aflam. Mai multe, AICI.

Sub bune auspicii

Observ ca pana acum la nivel de membership se respecta cel putin un principiu: al egalitatii de gen. Asa ca eu zic ca blogu asta a inceput sub bune auspicii. :) Si Nicu a avut o idee tare buna. Desi e barbat. :)
Si imi place si ideea Aidei, nu doar pentru ca femeile au mereu idei bune, de a ne intalni lunar la o sedinta de blog pe-aici pe undeva prin targ. Sa ne cunoastem mai bine.
Asteptam si alti focsaneni, oriunde s-ar afla ei, care doresc sa ni se alature. La ce? Pai tocmai aici e farmecul, ca inca nu stim exact ce o sa iasa, totul abia se construieste. Si continut si forma si (ne)reguli. Fain. Hai si voi!

vineri, 26 octombrie 2007

Deci, buna seara!

Asadar, dupa cum zicea si domnu'asta, ne-am hotarat noi, o mana de barbati si barbate, sa ne-apucam a scrie pe blogul asta, ce-mi pare a fi cel mai european dintre toate, ca, de!, doar noi suntem cea mai europeana provincie din toata lumea cunoscuta, cum dzice deseori oprisanul cejist. Cu ce-o sa ma bag eu in seama? Pai..., cu ce ma pricep: politica si media milcoveana, luate la puricat si la despaduchit. No, asadar, spor la munca si trosnit! Gata somnu'! Prea mult, naste monstri.

New blog in town

Voi aveti vreun vecin in blogosfera? Adica vecin din ala pe care sa-l intalniti aproape zilnic, sa va salutati, sa-l intrebati ce mai fac copiii, sa va intrebe daca ati vazut meciul... si care sa stiti ca scrie un blog. Eu n-am. De-aia am intrebat, timid, pe cititorii mei vranceni daca ar fi de acord sa punem de-o comunitate mica. Mica pentru ca suntem putini si si mai mica pentru ca din putinii aia nu toti citesc asmallerbang.
Anyways, o doamna si inca una si un domn au raspuns deja si poate ca vor veni si altii. Am convenit sa scriem fiecare cum si cand putem, fara administratori nemilosi si eventual sa ne scoatem unul pe altul la o bere din cand in cand. Dac-ar fi doar pentru asta si tot ar merita! So, let's rock and roll!