vineri, 9 noiembrie 2007

Majoritar sau mixt?

Am citit un articol fain al lui Cristian Ghinea in Ziarul de Vrancea despre cele doua scrutinuri aflate in dezbatere de ceva vreme. Majoritar si mixt. Se prezinta avantajele si dezavantajele . Citind, eu tot la sistemul mixt ma opresc. De-aia zic ca n-o sa votez deloc la referendum.

7 comentarii:

Aida B spunea...

raspund, din respect pentru cineva care munceste la ora asta, eu doar beau un vin bun si ascult Parabellum - o adaptare dun Amsterdam al lui Brel, care nu mai e portu' ala cu marinari care seamana bastarzi, ci cu tineri care se drogheaza la nesfirsit -. frumoasa e viata, drept ai scris tu despre blogu-mi.
o sa citesc miine articolul, sa vad si eu despre ce e vorba, ca ma trezesc ca ma duc la vot si nu stiu ce sa fac. planul initial era sa scriu mascari pe buletinu de vot, da' ma mai gindesc:)

Gabriela Obodariu spunea...

De data asta mersul la vot e mult mai interesant. Pentru ca se voteaza in locuri diferite (incaperi).Asa ca eu, urmand ideea altora, o sa votez doar la europene. La referendum o sa zic pas.
Deviza mea e...
"Boicotati cu mine!"

Stefan Gabriel Chelaru spunea...

Aici, si eu sunt de acord, desi am militat pentru "Go to vote!". Dar, deh!, Baselu' e Baselu' si cum mi le mai aduce el din referendum de nimeni nu le mai poate descalci. Asadar, tura asta zic "pas".

Gabriela Obodariu spunea...

Bravos! Sa-i boicotam de sa nu se vada!

Anonim spunea...

Boicotul nu e o solutie, caci Baselu a anuntat va repeta referendumul daca nu va fi validat.

Nicu Panaitescu spunea...

Boicotati, boicotati, huh? Da' civismu' tau legendar, mesjinstincla, si predicile catre copii despre cat de important e votul si parerea lor? Acuma nu ca mi-ar parea rau (pentru ca stiu cum ai vota), dar orisicat...

Gabriela Obodariu spunea...

Pai eu votez, da la europene.La referendumu lu Base nu ma duc in semn de protest.